Innovatie

Warm aanbevolen: BIM World Paris op 29 & 30 maart 2017!

BIM world paris

BIM (Building Information Modeling) – of de 3D-weergave van de gegevens van een gebouw – wordt almaar populairder in de bouwsector. Deze technologie verhoogt het inzicht in de beschikbare informatie, vergemakkelijkt de uitwisseling ervan tussen de verschillende partijen van een bouwproject en versnelt het beslissingsproces. Sinds drie jaar staat ook een specifieke beurs in het teken van deze technologie: BIM World Paris. Tijdens dit salon wordt de digitale transformatie van de bouwsector, de vastgoedsector en de inrichting van de stedelijke ruimte gepromoot. Een niet te missen evenement voor alle installateurs die vandaag op de digitaliseringstrein willen springen om op termijn hun efficiëntie en winstgevendheid te verhogen.

Over hetzelfde thema : Op weg naar een digitale ommekeer in de gebouwensector? ⟡

Wat is BIM World Paris?

BIM World vindt plaats op 29 en 30 maart in La Défense in Parijs. De derde editie van dit evenement ontvangt heel wat internationale spelers uit de digitale wereld die actief zijn in de bouw- en vastgoedsector of op het vlak van stadsontwikkeling.

De beurs verwacht 140 exposanten en zo’n 5000 bezoekers. In de marge van het salon worden 70 lezingen georganiseerd voor de betrokken beroepsgroepen. Naast de toepassingen van BIM komen daar ook de mogelijkheden van digitale maquettes aan bod.

Over hetzelfde thema : Het BIM maakt zijn debuut in de bouwsector ⟡

Niet te missen op BIM World Paris

Tijdens de tweedaagse kunnen loodgieters, verwarmingsinstallateurs en specialisten in klimaatbeheersing tal van praktische lezingen bijwonen waarin best practices en ervaringsfeedback worden gedeeld:

  • « BIM ten dienste van energie-efficiënte en milieukwaliteit » ;
  • « Toepassing van 3D- en AR-technologie op het terrein » ;
  • « Naar een efficiënter bouwproces dankzij BIM en een betere coördinatie tussen de actoren » ;
  • « Integratie van de technische loten in het BIM-universum: uitdagingen voor de vakman » ;
  • « De relatie tussen BIM en de productiviteit en organisatie op de werf » ;
  • « BIM-conventies, labels, kwalificaties, certificeringen, … Stand van zaken. Welke impact heeft BIM op de bouwkwaliteit? ».

Aanvullend organiseren grote spelers uit de digitale wereld, bouwsector en vastgoedmarkt workshops rond het gebruik van BIM in hun vakgebied. Relevante thema’s voor installateurs zijn onder meer: de energietransitie gekoppeld aan operationele efficiëntie, de convergentie van de technologieën en de ontwikkeling van nieuwe competenties, nieuwe 3D-interfaces…

De digitale transformatie van de bouwsector omvat onder meer de implementatie van digitale maquettes die de betrokken actoren alle nodige informatie bezorgen voor de bouw en het onderhoud van een gebouw, en zelfs voor de afbraak ervan. BIM World Paris vormt een ideale gelegenheid voor alle bouwprofessionals, waaronder ook loodgieters en verwarmingsinstallateurs, om zich te informeren over dit nieuwe proces dat de bouwsector in de komende jaren ingrijpend zou kunnen veranderen.

Meer info over het programma vindt u op de website van de beurs.