Innovatie

Click & Collect: een nieuwe trend

click-and-collect

U bent een koppeling vergeten en moet nog snel langs de groothandelaar. De winkel staat vol met spullen die u zelf niet nodig hebt en als u de koppeling eindelijk hebt gevonden, staat er een ellenlange rij aan de kassa. U hebt het vast al wel eens meegemaakt. Met Click & Collect bestelt u dag en nacht online wat u nodig hebt en kunt u uw aankoop een paar uur later gewoon ophalen in de winkel. Een nieuwe trend, waar we graag even dieper op ingaan.

Click & Collect, Reserve & Collect, web-to-store … Wat?!

Web-to-store, een nieuwe manier van winkelen waarbij het aankoopproces online begint en eindigt in een fysieke winkel, is in de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. Er bestaan verschillende vormen van web-to-store. Bij Reserve & Collect reserveert u de artikelen van uw keuze online en betaalt u alles in de winkel. Bij Click & Collect bestelt en betaalt u uw artikelen online en haalt u alles op in de winkel.

Volgens Deloitte bood in 2015 ongeveer een half miljoen Europese handelaars Click & Collect aan, en zou 54% van de Europeanen deze specifieke vorm van web-to-store al eens hebben gebruikt. Ook groothandelaars in bouwmaterialen blijven niet achter en grijpen deze trend graag aan om nieuwe klanten te lokken en zich te onderscheiden van de concurrentie

Click & Collect voor de installateur

Click & Collect biedt talrijke voordelen voor de installateur:

  • Het is eenvoudiger om online onderdelen en gereedschap te kiezen. Dankzij de technische productomschrijving maakt u immers minder snel fouten qua diameter, type koppeling of materiaal.
  • Het aankoopproces verloopt sneller omdat u geen uren in de winkel moet doorbrengen. U stelt uw bestelling online samen en gaat de artikelen ophalen op het voorgestelde tijdstip. Steeds meer handelaars bieden de mogelijkheid om een bestelling al één uur na de bevestiging op te halen.
  • De reële voorraad wordt meestal online weergegeven, zodat u een alternatief kunt kiezen of uw bestelling bij een andere webshop kunt plaatsen.

Net zoals de talrijke bemiddelingsplatformen, is Click & Collect niet onmisbaar voor de installateur, maar is het wel een handige manier om uw werk en voorraad beter te beheren en uiteindelijk tijd te besparen. Raadpleeg ons witboek voor meer tijdsbesparende tips van het CoExpert-team.

Image source : Flickr (Joe The Goat Farmer)