Praktische gids

CoExpert, het vakmagazine voor loodgieters, verwarmingsinstallateurs en aircoprofessionals

mag-pros-plomberie-chauffage-climatisation

Drie jaar geleden hield COMAP CoExpert boven de doopvont. Dit programma illustreerde – en illustreert – perfect onze waarden: dicht bij de vakman staan en kennis delen met onze klanten.

Tot dusver bleef CoExpert beperkt tot het creëren van rechtstreekse ontmoetingen bij onze klanten. Met behulp van onze mobiele opleidingsateliers konden onze vertegenwoordigers zo ervaringen over het gebruik van de COMAP-producten uitwisselen met de installateurs, de specifieke producteigenschappen voorstellen en uit eerste hand feedback verzamelen. Kortom, CoExpert was een platform bij uitstek om knowhow door te geven, maar ook om zelf bij te leren van de vakman.

Het CoExpert-magazine is ontstaan uit het verlangen om een digitaal luik te koppelen aan deze directe en concrete kennisdeling. Door de mogelijkheden van het internet te benutten, willen we evolueren naar een frequentere en intensievere interactie met onze klanten. Het web is vandaag immers een onmisbare én efficiënte tool geworden om een grote groep vakmannen uit te nodigen om hun knowhow te delen. In die kennisdeling krijgt het CoExpert-magazine een belangrijk aandeel. Het richt zich tot al wie actief is op het vlak van loodgieterij, verwarming en klimaatregeling. Van groothandels tot installateurs over studiebureaus en bouwheren, ongeacht hun statuut, hun specialiteit en de grootte van hun onderneming.

De grenzen tussen onze verschillende kernactiviteiten (aansluitsystemen, regelsystemen en waterbehandeling) hebben we weggewerkt zodat we volledig kunnen focussen op thema’s die onze klanten nauw aan het hart liggen. Vijf categorieën lopen bijgevolg als een rode draad doorheen het CoExpert-magazine: energie-efficiëntie, innovatie, regelgeving, praktische gids en mijn bedrijf beheren. Elk maand zullen we een tiental artikels met een originele en afwisselende lay-out publiceren. Van kort nieuws tot interviews en infographics, educatieve bijdrages en achtergrondartikels, maar steeds met hetzelfde doel voor ogen: u relevante, nuttige en onmiddellijk bruikbare informatie bieden.

Trouwe lezers kunnen nieuwe artikels ontdekken van zodra ze online worden gezet. Om zeker niets te missen, kunt u u daarnaast ook inschrijven op onze maandelijkse CoExpert-nieuwsbrief. Ten slotte gaan we voor bepaalde onderwerpen helemaal in de diepte: elke twee maanden verschijnt een witboek waarin een specifiek thema in detail wordt besproken. Binnenkort komt de eerste editie komt eraan!

U hebt ondertussen wellicht begrepen dat het Co-Expert-magazine een nieuwe stap is in de versterking van onze relatie met onze klanten. Het onlinemagazine is niet alleen van ons, maar ook van u. Aarzel dan ook niet om uw opmerkingen, suggesties voor verbetering en ideeën voor toekomstige onderwerpen door te geven aan het CoExpert-team.

Veel leesplezier!

Laurent Legay
Marketingdirecteur COMAP