Praktische gids

[Dossier] Marktplaatsen en bemiddelingsplatformen

dossier-place-marche-plateforme-courtage-travaux

Het world wide web wordt alleen maar groter. Vandaag komt iedereen ermee in aanraking, ongeacht de leeftijd, het geslacht, de afkomst, de sociale klasse, … Internet is dus niet meer weg te denken uit de maatschappij, maar zeker ook niet uit de professionele wereld. Hoe dat dan wel komt? Online vinden bedrijven een formidabele tool om hun visibiliteit te vergroten en contracten binnen te halen. Om die reden wijden we ons eerste dossier aan marktplaatsen en bemiddelingsplatformen. Deze laatste kunnen loodgieters en verwarmingsinstallateurs een enorme winst opleveren.

1/ Wat is een marktplaats?

Voor we ons toespitsen op de details van een 2.0 strategie, bekijken we eerst in detail wat een marktplaats, marketplace in het Engels, precies is. Dit type platform richt zich vooral op onlineverkoop (e-commerce) en lag aan de basis van verschillende andere soorten websites: in eerste instantie gespecialiseerde marktplaatsen, later ook bemiddelingsplatformen voor (renovatie)werken, contactplatformen, online-offerteplatformen…

> Artikel lezen

2/ Bemiddelingsplatformen voor werken: baseer je keuze op 4 criteria

Bij de registratie op een onlineplatform (bemiddelingsplatform voor werken, contactplatform, offerteaanvragen, …) ga je niet over één nacht ijs. Een aantal criteria moet immers goed afgewogen worden voor je een keuze maakt. Enkel zo kan de loodgieter of verwarmingsinstallateur het platform selecteren dat het beste aansluit op zijn noden en ambities. Deze 4 criteria helpen je om te kiezen.

> Artikel lezen

3/ Welk bemiddelingsplatform voor werken kiezen?

Omdat de doelstellingen van elk type platform (bemiddelingsplatform voor werken, contactplatform, offerteaanvragen, …) enigszins verschillen en vooral omdat elk platform zijn eigen specifieke eigenschappen heeft, hebben we een voorselectie gemaakt. De geselecteerde platformen bieden oplossingen op maat voor elk profiel en voor elke strategie, al naargelang bekendheid, gebruiksgemak of originaliteit de belangrijkste factoren zijn.

> Artikel lezen

4/ Bemiddelingsplatformen voor werken: voor of tegen?

De bemiddelingsplatformen voor (renovatie)werken, om contacten te leggen of offertes op te vragen, hebben inmiddels (bijna) geen geheimen meer. Slaag je er toch niet in de knoop door te hakken tussen intekenen op een dergelijk platform of er ver weg van te blijven, dan kunnen de voordelen, nadelen, het nut en de vereisten de balans misschien toch doen overhellen.

> Artikel lezen