Bedrijf management

[Interview] Francis Hourant – « WorldSkills is mee geëvolueerd mee met de beroepen »

interview-coexpert-francis-hourant

WorldSkills Belgium selecteert elk jaar een reeks jongeren die een technisch beroep uitoefenen. Die worden daarna in een intensieve technische opleiding klaargestoomd om deel te nemen aan een internationale vakwedstrijd. Voor CoExpert hadden we een gesprek met directeur Francis Hourant over deze competitie en over de band die België heeft met vakmanschap en manuele beroepen, in het bijzonder loodgieters en verwarmingsinstallateurs.

micro

WorldSkills blaast dit jaar 67 kaarsjes uit. Kunt u ons iets meer vertellen over de geschiedenis van deze competitie en over WorldSkills Belgium?
Het verhaal van WorldSkills begint in 1950 in Spanje en Portugal. Daarna zijn andere Europese landen erbij gekomen, gevolgd door Zuid-Korea en nog veel meer landen. Sinds 2005 is onze organisatie professioneel gestructureerd. Het basisidee? De wereld veranderen door de kracht van de vaardigheden. De term “skills” heeft voor ons een dubbele betekenis: enerzijds vaardigheden, anderzijds beroepen. Het vat de filosofie van WorldSkills goed samen!

In België was WorldSkills vertegenwoordigd van 1955 tot 1973, en daarna weer vanaf 1998. We vaardigen jonge deelnemers af uit 6 domeinen:

  • Bouw (schrijnwerk, sanitair-verwarming, metselwerk, elektrische installaties, …);
  • Industrie (lassen, industriële controle, onderhoud, frezen, CNC, …);
  • Transport en logistiek (autotechnici, vrachtwagenchauffeurs, …);
  • Diensten (koks, zaalpersoneel, …);
  • Kunst en mode (stylisten, kappers, …);
  • Communicatie en informatica (IT-beheer, computeranimatie, …);

Om de visie van WorldSkills samen te vatten, hebben we een citaat geleend aan Nelson Mandela: “Ik verlies nooit. Ofwel win ik, ofwel leer ik”.

 

U bent directeur van WorldSkills Belgium. Hoe ziet u uw missie en wat zijn uw professionele doelstellingen?
Ons voornaamste missie is de promotie bij jongeren van technische beroepen en beroepsopleidingen, zowel via klassiek onderwijs als in een leer-werktraject of via specifieke vakopleidingen voor werkzoekenden. Ons rol bestaat erin te tonen dat jongeren er op verschillende manieren kunnen geraken. We tonen ook dat deze beroepen waardevol zijn en dat ze wel degelijk veel mogelijkheden bieden. Een loodgieter of verwarmingsinstallateur weet en kan bijvoorbeeld zaken die heel veel mensen uit andere sectoren niet weten of kunnen. In veel gevallen weten de ouders zelfs niet wat het beroep van hun zoon of dochter precies inhoudt. Ze weten dus ook niet over welke unieke vaardigheden hij of zij beschikt. Tijdens de WorldSkills-competitie geven de deelnemers onder Belgische vlag een staaltje van hun kunnen voor de ogen van hun familie, vrienden, … Daar is iedereen zo ongelooflijk trots op en in veel gevallen maakt het het publiek bewust van hun technisch vakmanschap en van de waarde van hun beroep.

Hoe profileert België zich tijdens deze competitie?
We hebben deelnemers in alle categorieën: bouw en openbare werken, loodgieterij, verwarming, … Voorlopig komen de kandidaten wel vooral uit Frans- en Duitstalig België (Vlaanderen hinkt op dit vlak achterop ten opzichte van Wallonië en Brussel). Elke editie noteren we een sterke motivatie bij alle deelnemers!

Plombier

De voorbije zeventig jaar zijn de technische beroepen sterk geëvolueerd. Hoe is de competitie met deze veranderingen omgegaan? Wat waren de uitdagingen?
Er is inderdaad heel veel veranderd. Eerst was er de automatisering. Die heeft de manier van werken, de organisatie en de uitrusting van de vakman veranderd. Sommige beroepen zijn verdwenen, andere zijn erbij bijgekomen. Ook de gevraagde vaardigheden zijn niet meer dezelfde als een halve eeuw geleden.

Daarna heeft de digitalisering voor een nog grotere evolutie gezorgd. Vandaag wordt lang niet meer hetzelfde verwacht van een loodgieter of verwarmingsinstallateur dan midden de jaren tachtig. Zeker niet als we zien hoe belangrijk energie-efficiëntie is geworden.

De WorldSkills-competitie heeft zich daaraan aangepast. We zijn mee geëvolueerd, zowel wat betreft de wedstrijden (gevraagde competenties, gebruikt materiaal, …) als in de communicatie over het evenement of de boodschap die we uitdragen. Centraal daarin staat dat we willen tonen dat de beroepen mee zijn met hun tijd, dat ze de mogelijkheden van de nieuwste technologieën optimaal benutten.

Hoe ziet u de rol van WorldSkills? Wat is jullie meerwaarde voor de deelnemers?
Wij werken ook op de softskills van de jongeren die we volgen. We geven ze opleidingen rond stressmanagement, spreken in het openbaar, … We bestuderen ook het profiel van de deelnemers. We willen de jongeren immers een complete begeleiding bieden, zodat ze later ook een echte meerwaarde betekenen voor hun toekomstige werkgever. En het werkt: heel veel jongeren vonden een job dankzij hun deelname aan WorldSkills, in alle sectoren. Voor de werkgevers getuigt de deelname van motivatie en beroepsernst. En ze kunnen erop aan dat de jonge krachten over de juiste vaardigheden en een positieve instelling beschikken.

Bedankt Francis Hourant!