Praktische gids

[Dossier] Renoveren in de zomer: tips & technieken

Renoveren in de zomer: het complete dossier

Weinig klanten en prospects denken in de zomer aan de renovatie van hun verwarmingsnetwerk. Doorgaans duurt het tot het begin van de herfst of de duik van de temperaturen voor ze zich beginnen voor bereiden op het verwarmingsseizoen. Nochtans is de zomerperiode ideaal om de staat van het netwerk te controleren – het wordt dan immers niet gebruikt – en het te moderniseren waar dat nodig is. Voor de installateur is hier een belangrijke rol weggelegd: met het petje van adviseur op dien je de voordelen van zomerse renovaties te communiceren en klanten en prospects te sensibiliseren. Het CoExpert-team stelde daarom een dossier samen dat je hierbij kan helpen.

1/ Gids voor de renovatie van een circuit

De renovatie van een netwerk, daar komt heel veel bij kijken, nietwaar? Vooraleer de technieken en aanbevelingen in detail te bekijken, herbekijk je best eens de vaakste voorkomende problemen en mogelijke oplossingen voor de renovatie van een verwarmingscircuit. Daarnaast geven we je een aantal aandachtspunten voor de heropstart van het circuit.

Lees het artikel

2/ Profiteren van de zomer om problemen uit het verwarmingsseizoen op te lossen

Voor je eender welke “verbeterwerken” uitvoert, is het nuttig om de staat van het circuit te controleren en zo eventuele problemen uit de winterperiode vast te stellen. In dit artikel lijsten we de voornaamste ongemakken voor je klanten op, alsook de werkwijze om ze op te lossen of te verhelpen.

Lees het artikel

3/ Hoe kan je je klanten helpen om de prestaties van hun verwarmingsinstallatie te verbeteren?

Met dit artikel helpt CoExpert je om twee vliegen in een klap te slaan: je orderboekje vullen en van je klanten trouwe klanten maken. Hoe? Door zelf verbeteringen voor te stellen aan het netwerk van je klanten en prospects. Denk aan de plaatsing van thermostaatkranen, de plaatsing van een kamerthermostaat of de modernisering van de verwarmingsketel, …

Lees het artikel