Praktische gids

Terugblik op Wereld Loodgietersdag

Terugblik op Wereld Loodgietersdag

Op 11 maart werd wereldwijd Wereld Loodgietersdag gevierd. Deze dag is voor particulieren de gelegenheid om de watergerelateerde uitdagingen te begrijpen en voor installateurs een kans op erkenning bij het grote publiek. CoExpert blikt terug op deze bijzondere dag.

HVAC : een sector van algemeen belang

Wereldwijd sterven elk jaar 3 miljoen mensen ten gevolge van een ziekte veroorzaakt door het gebrek aan drinkbaar water en aan sanitaire basisvoorzieningen. Wereld Loodgietersdag werd in 2010 in het leven geroepen door de World Plumbing Council met als doel het grote publiek bewust te maken van de bijdrage van de loodgieterssector aan de grote uitdagingen van de volksgezondheid.

Ma vie d’apprenti : une année avec Vincent, futur installateur thermique

Iedereen sensibiliseren voor het werk van de installateur

Wereld Loodgietersdag wordt vandaag georganiseerd door de leden van de World Plumbing Council met een reeks loodgieters als partners. Samen staan ze in voor de communicatie met diverse doelgroepen:

  • verspreiden van persberichten met informatie over water en over de inspanningen van de sector om een antwoord te bieden op de bijhorende uitdagingen ;
  • uitbrengen van dossiers, magazines en bijlages in het teken van de Wereld Loodgietersdag ;
  • organiseren van specifieke evenementen of lezingen ;
  • opzetten van partnerships of speciale aanbiedingen tijdens Wereld Loodgietersdag: kortingen, uitdelen van flyers ;
  • projecten gericht op en universiteiten.

Nettoyage d’une installation de chauffage : intérêt et mise en pratique

De Werelddag van de loodgieters : het belang voor de installateurs

Uit een enquête van RTL/iVox, in opdracht van SodaStream, blijkt dat 35% van de Belgen geen vertrouwen hebben in de kwaliteit van het kraanwater. Een derde van de respondenten geeft bovendien aan op restaurant nooit water van de kraan te bestellen en 60% schenkt nooit kraanwater aan zijn gasten. Dat is jammer, zeker in de wetenschap dat eenvoudige en compacte installaties al kunnen volstaan om water efficiënt te behandelen. Deze cijfers tonen aan dat de installateur ook adviseur moet zijn en dat hij een echte meerwaarde kan zijn voor de klant.

Wereld Loodgietersdag is een echte opportuniteit om het beroep van loodgieter-verwarmingsinstallateur extra in de kijker te zetten en het belang van een correct ontworpen en goed onderhouden sanitaire installatie aan te tonen aan de klanten.

Bron : Fotolia (Monkey Business)

Commentaar

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *