Praktische gids

Tijd winnen door een betere organisatie van je bestelwagen

Tijd winnen door een betere organisatie van je bestelwagen

Je werkmateriaal netjes rangschikken en opbergen in de camionet, is dat niet de logica zelve? Inderdaad, alleen … je hebt – of neemt – er niet altijd de tijd voor. Is een werkdag zo al niet lang genoeg? Nochtans levert een opgeruimde laadruimte je altijd tijdwinst op bij de opstart van de werf. Dit zijn onze tips voor een hogere efficiëntie.

Opgeruimd staat netjes, ook vóór de opstart van de werf

Voorbereiding is het halve werk. En toch wordt deze fase heel vaak verwaarloosd. Ze is nochtans een must. Niets vervelender dan bij aankomst op de werflocatie merken dat je iets vergeten bent. Om dergelijke verrassingen en ongemakken te vermijden, luidt hét motto: anticiperen. Visualiseer je werkdag en rangschik je gereedschap op basis daarvan. Stel je de vraag wat je het eerst nodig zal hebben, en hoe vaak. We kunnen het niet genoeg herhalen: om tijd te winnen, moet je eerst wat tijd steken in de organisatie.

Wat tips nodig om uw voertuig in te richten ? Download hier de checklist!

Een plaats voor alles en alles op zijn plaats

Orde scheppen in de laadruimte van je bestelwagen kan je dus heel wat tijdswinst opleveren. Kies voor handige opbergoplossingen, zoals compartimenten, om noodzakelijk, nuttig en overbodig materiaal van elkaar te scheiden. Door je gereedschap in te delen volgens prioriteit, verloopt het lossen en laden veel vlotter. Zorg dat de organisatie vooral logisch is en dat al het gereedschap gemakkelijk bereikbaar is. In dat opzicht is opbergen per functie, materiaal, toepassing of gebruiksfrequentie zeer handig. En dan nog dit: een opgeruimde laadruimte verhoogt niet alleen je rendement, het is ook gewoon veiliger op de weg.

Je gereedschap elke dag 5 minuten opruimen in je bestelwegen, levert je dubbel zoveel tijdswinst op. Reken zelf maar eens uit wat dat betekent over een volledig jaar. Wedden dat je opruimen op termijn nog leuk gaat vinden?

↓ Download ons minibook vol slimme en efficiënte oplossingen om tijd te winnen op de werf. ↓

Bron : Flickr (Jonathan Cohen)