Praktische gids Waterzuivering

[Dossier] Waterbehandeling: wat zijn de regels? En de oplossingen?

Waterbehandeling: wat zijn de regels? En de oplossingen?

Kwalitatief en consequent gecontroleerd drinkwater is vandaag de norm voor Belgische gezinnen. Het waterbehandelingsproces kan de smaak en de eigenschappen ervan echter beïnvloeden. In dit dossier gaan we in 4 artikels dieper in op de verschillende oplossingen voor de behandeling van kraanwater en zetten we hun voor- en nadelen op een rij. Zo ben je perfect gewapend om je klanten en prospects te adviseren.

1/ Behandeling van huishoudelijk water: waarom en hoe?

Elke dag verbruiken we met z’n allen vele liters huishoudelijk water. Voor de vaat, het toilet, om te koken, als drinkwater, … Toch drinken heel wat gezinnen liever flessenwater, ondanks een hoger kostenplaatje. Omdat ze kraanwater niet vertrouwen, of het niet lekker vinden. Nochtans kunnen beide bezwaren weerlegd worden met diverse oplossingen voor de behandeling van drinkwater. Ze verwijderen kalk, nemen de chloorsmaak weg of halen vervuilende stoffen uit het water. Welke voordelen levert dit de consument op?

Naar het artikel

 

2/ Waarom een waterontharder plaatsen?

Waterontharders zijn bijzonder efficiënt om kalkafzetting in sanitaire installaties en huishoudapparaten tegen te gaan. Zeker in regio’s waar het water “hard” is, en het dus veel kalk bevat, is de installatie van een waterontharder warm aanbevolen. In dit artikel leggen we de werking, de voordelen en de nadelen van waterontharders uit.

Naar het artikel

 

3/ Welke behandeling voor hemelwater?

Veel Belgische gezinnen vangen het regenwater op. De regelgeving hiervoor verschilt enigszins van gewest tot gewest, maar doorgaans blijft het gebruik van regenwater beperkt tot het wassen van de auto, het kuisen van de vloer, het water geven aan de planten of het spoelen van het toilet. Met een aantal technieken kan het opgevangen hemelwater echter ook gezuiverd worden. We stellen ze voor in dit artikel.

Naar het artikel

 

4/ Zijn er betrouwbare alternatieven voor de waterontharder?

Waterontharders hebben niet enkel voordelen en dus is de consument grondig informeren een must. Zo vragen waterontharders een regelmatig onderhoud en verbruiken ze veel zout en water. Omgekeerde osmose, chemische of fysieke ontkalking of multifunctionele centrales zijn alternatieven, maar ook die hebben weer hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel lees je er alles over.

Naar het artikel

Bron : Pixabay (Bella67)

Commentaar

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *