Nieuws

WorldSkills 2017: Belgisch team op zoek naar bevestiging

WorldSkills Abu Dhabi 2017

Aan de leiding, klaar, start! Het wereldkampioenschap voor technische beroepen – beter bekend als de WorldSkills – staat voor de deur. Dit jaar gaat de wedstrijd van 14 tot 19 oktober door onder de loden hitte van Abu Dhabi. Voor de 700 deelnemende jongeren uit 77 landen wordt het de bekroning van maanden trainen. We stellen de 44ste editie even voor.

Bijna 50 beroepen op de afspraak

Elke twee jaar brengt de internationale competitie WorldSkills zo’n 700 -23-jarigen samen voor een topontmoeting. Of ze nu actief zijn in de industrie, de automobielsector, de onderhoudswereld, de voedingsindustrie, de dienstensector, de hightechindustrie, de plantensector of de bouwsector, één iets hebben ze gemeen: ze vertegenwoordigen de professionele toekomst van de 77 deelnemende landen.

Alle 700 deelnemers – goed voor bijna 50 verschillende beroepen – konden zich tijdens de regionale en nationale preselecties onderscheiden op basis van hun knowhow en vastberadenheid. Onder hen niet minder dan 16 Belgen. In het dagelijkse leven werken zij als kapper of restaurantmedewerker, voeren ze elektrische installaties uit of zijn ze actief in het domein van de fashion technology.

Veelbelovende resultaten voor België

Dit jaar kon zich helaas geen enkele Belgische kandidaat uit de verwarmings- en loodgieterijsector kwalificeren. Toch wel ontgoochelend nadat dat voor de editie van 2015 in São Paulo wel was gelukt voor Thomas Letellier. Door de felle concurrentie kon deze jonge sanitair- en verwarmingsspecialist de oppergaai evenwel niet afschieten.

De resultaten van de vorige editie evenaren (of overtreffen) wordt een heuse uitdaging voor het Belgische team in Abu Dhabi. In 2015 keerden maar liefst zes Belgische deelnemers terug met een medaille, terwijl vier kandidaten op 1% van eremetaal strandden. Twee jaar ervoor klokte de Belgische delegatie in Leipzig af op 5 stuks. Aan motivatie mag het de deelnemers dus niet ontbreken om zichzelf en de resultaten van de voorbije jaren te overtreffen. Veel succes!

CoExpert houdt je op de hoogte van de resultaten van het Belgische team. Stay tuned!

Bron : Flickr – WorldSkills UK

Commentaar

Klik hier om een reactie te plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *